به گزارش اگزیم نیوز، محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود که ظهر امروز (سهشنبه) در جمع خبرنگاران پارلمانی برگزار شد اظهار کرد: خروج از رکود و رشد اقتصادی از برنامههای مقطعی دولت از آغاز سال ۹۵ بود که از سال گذشته ادامه و استمرار داشته است؛ این رشد اقتصادی از سه مسیر تعقیب میشد یکی کمک به سرمایه گذاری بخش خصوصی در واحدهای تولیدی نیمه فعال که مقرر بود چیزی حدود ۷۵۰۰ واحد، در حد ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شود که فعال شوند و بخش دیگری هم مقرر بود به طرحهای عمرانی دولتی که اکنون در حال اجراست اعتبار تخصیص داده شود تا فعال شوند. بنابراین سرمایه گذاری از مسیر اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و پرداخت تخصیص اعتبار به طرح های دولتی دنبال می شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه یادور آور شد: همچنین برای طرحهای عمرانی نیز مقرر است که تا پایان سال ۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرحهای نیمه تمام بدهیم. براساس گزارشی که به من داده شده ما موفق شدیم از طریق نظام بانکی تا تاریخ ۶ دی ماه به ۱۹۵۰۹ واحد تولیدی چیزی حدود ۱۳۶۴۵ میلیارد تومان تسهیلات بدهیم که آنها بتوانند از حالت نیمه رکود به فعال تبدیل شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: بخش دیگر مربوط به طرحهای عمرانی میشود که براساس آخرین گزارش ۳۳ هزار میلیارد تومان به طرحهای عمرانی تخصیص داده شده که بتوانیم با تمام ۲۴۶ طرح و پروژه تا قبل از پایان دولت یازدهم آنها را آماده این بهره برداری کنیم. محصول این دو سرمایه گذاری از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی و تخصیص اعتبار به طرحهای تملک داراییهای سرمایه ای این بود که موفق شدیم در شش ماه اول همانطور که مرکز آمار نیز اعلام کرد، رشد ۶.۵ درصدی با نفت و ۴.۵ درصدی بدون نفت را داشته باشیم که توزیع آن ۶ درصد در گروه کشاورزی، ۹.۱ درصد در گروه صنعت و ۵ درصد در گروه خدمات بود. لازم به ذکر است که سهم نفت در تولید ناخالص داخلی ۴.۷ دهم درصد، سهم کشاورزی ۱۳ درصد، سهم صنعت ۲۰ درصد و بقیه مربوط به بخش خدمات است.
نوبخت همچنین یادآور شد: باید سرمایه گذاری خارجی را هم به دو مسیر قبل اضافه کرد. براساس گزارش سازمان سرمایه گذاری خارجی دریافت شده، نحوه سرمایه گذاری خارجی ما با روندی که از مهر ماه سال ۹۲ یعنی شروع کار دولت تا اول دی ماه ۹۴ (از آغاز دولت تا زمان اجرایی شدن برجام) برای ۱۰۸ طرح تولیدی، ۵ میلیارد و 211 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی صورت گرفت که این آمار به تفکیک کشورهایی که سرمایه گذاری کردهاند و استانهایی که در آنها سرمایه گذاری شده موجود است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: از اول دی ماه سال گذشته تا اول دی ماه امسال برای ۱۱۳ طرح بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۸۰۲ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شد. قطعا این سرمایه گذاری به اضافه سرمایه گذاری که از طریق اعطای تسهیلات به بخش خصوصی انجام داده ایم بعلاوه ۳۳ هزار میلیارد تومان دیگری که توانستیم به طرحهای عمرانی اعتبار تخصیص دهیم رشد ۶.۵ درصدی را تحصیل کردیم که امیدواریم افزایش و استمرار آن تا پایان سال را شاهد باشیم.
نوبخت در بخش دیگری از نشست خبری خود اظهار کرد: نشست خبری امروز ما در فضایی متفاوت از جلسات هفتگی آغاز میشود. من هفته گذشته از مسیر عبور از کمیسیون به سازمان با درخواست تعدادی از خبرنگاران پارلمانی برای مصاحبه مواجه شدم، اما به هر حال برای پاسخگویی نیاز به فرصت مناسب هست. به ویژه اینکه سخنان من به عنوان سخنگوی دولت میتواند حساسیت زیادی داشته باشد. بنابراین باید از سنجیدگی لازم بر خوردار باشد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به سابقه نمایندگی خود نیز گفت: من به عنوان فرزند مجلس بیش از آن که دولتی باشم سوابق و خاطرات زیادی از مجلس دارم و ۲۸ سال پیش نماینده جوان سی وچند سالهای بودم که وارد مجلس شدم و به عنوان سخنگوی کمیسیون و هیات رئیسه فعالیت داشتم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد چگونگی حمایت از اصناف در برنامههای اقتصادی دولت به دلیل عدم توجه به این بخش، گفت: در تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه تلاش شد این موضوع با حضور نمایندگان بخش خصوصی شامل اتاق اصناف و بازرگانی انجام شود. سازمان برنامه و بودجه آمادگی دارد در کنار مسائل برنامهای و بودجهای پیشنهاد و راهنمایی این بخش را داشته باشد.
وی افزود: درباره تسهیلات عمومی نیز مقرر است فقط به واحدهای خرد و متوسط در حوزه تولید داده شود چون اشتغال و تولید آنها تحت تأثیر عواملی همچون عدم کفایت سرمایه در گردش و ثابت محصور شده که باید بتوانیم با اعطای این تسهیلات آنها را فعالتر کنیم. اگر اتاق اصناف لازم بداند میتواند نظرات را به ما اعلام کند، البته با این توضیح که این تسهیلات خاص برای واحدهای بزرگ شامل نمیشود. چون آنها باید منابع خود را از طریق بازار بورس و سرمایه تأمین کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی آییننامه اجرایی مربوط به بخشودگی سود تسهیلات وام اجرایی میشود، گفت: این موضوع مربوط به بخشی از تبصره ۳۵ برای بخشودگی سود و تسهیلات کسانی است که ۱۰۰ میلیون تومان وام و تسهیلات گرفته، آییننامه اجرایی آن در حال تدوین است اما باید این اقدام بدون افزایش پایه پولی انجام شود که بانک مرکزی نظراتی دارد. انشاءالله این آییننامه در کنار همه آنچه تحت عنوان اصلاح احکام بودجه ۹۵ است اجرایی میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان وضعیت اقتصادی را مناسب نمیدانند اما آقای روحانی در آخرین گفتوگوی تلویزیونی خوشبین بودن به شرایط را مطرح کرده است اما چطور باید به این شرایط خوشبین بود، گفت: چرا خوشبین نباشیم؛ وقتی شاخص تورم در سال ۹۲ قدرت خرید مردم را نشان میدهد بالای۴۰ درصد بود و امروز به بیش از ۷ تا ۸ درصد رسیده نشان میدهد که کار دشواری انجام شده است. رشد اقتصادی آن زمان نزدیک منفی ۷ درصد بود و امروز بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ۶.۵ درصد و بانک مرکزی ۷.۵ درصد شده که نشاندهنده انجام سرمایهگذاریها و تکمیل طرحهای نیمه تمام است.
وی افزود: تا چندی پیش بازار ارز نیز ثبات داشت که انشاءالله در آینده نزدیک نیز به ثبات میرسد. با چنین اقداماتی چرا نباید خوش بین باشیم وقتی که بر اساس شاخصهای رسمی بانکهای جهانی و صندوق بینالمللی پول ایران در خاورمیانه از اقتصاد باثبات برخوردار است؟ باید حتماً به این ظرفیت ملی خوشبین باشیم.
نظر شما